АКТИВНОСТИ УПРАВЕ

АКТИВНОСТИ УПРАВЕ - 10.11.2023.

Учешће на Сајму дувана Табак Експо Будимпешта 2023

Представници Управе за дуван боравили су у посети Будимпешти у оквиру континуиране сарадње са Надзорним органом за регулаторне послове Мађарске, која је успостављена Меморандумом о разумевању.

Слободан Ердељан, директор Управе за дуван са сарадницима састао се с Марселом Бироом, председником Надзорног органа за регулаторне послове Мађарске на радној вечери, где су разматрани досадашњи резултати сарадње два органа, као и потенцијали за даљи развој ове сарадње.

Слободан Ердељан, директор Управе за дуван учествовао је на конференцији у оквиру сајма Табак Експо Будимпешта 2023, у међународном панелу Европски трендови у малопродаји дуванских производа. ердељан је представио правни оквир за пословање дуванског сектора и најновије измене и допуне Закона о дувану којима се регулишу производи сродни дуванским производима. Током сајма, представници Управе за дуван састали су се с представницима Алијансе мађарских трговаца на мало дуванским производима и компаније Континентал тобако.

У оквиру посете одржани су састанци с Директоратом за дуван Надзорног органа за регулаторне послове на тему трендова на тржишту дувана, дуванских и сродних производа као и најновијих измена прописа у Србији и Мађарској.

С представницима Директората за дуван, представници Управе за дуван посетили су фабрику дуванских производа Континентал тобако. У фабрици Континентал тобако одржани су састанци са руководством и посећен је производни погон за припрему дувана и производњу цигарилоса.

Галерија