АКТИВНОСТИ УПРАВЕ

АКТИВНОСТИ УПРАВЕ - 12.10.2022.

Потписан Меморандум о разумевању са Мађарском

Директор Управе за дуван Слободан Ердељан потписао је у Будимпешти Меморандум о разумевању у вези са разменом експерата, искустава и најбољих пракси у области контроле дувана и регулације тржишта дувана и дуванских производа са председником  Надзорног тела за регулаторне послове Мађарске господином Марселом Бироом. Директор Управе за дуван је истакао да је ово први међународни меморандум који је Управа за дуван Републике Србије потписала са неком земљом и додао да је посебно  задовољство што је потписан управо са Мађарском, као нашим добрим суседом и  чланицом ЕУ. Овај меморандум представља доказ наставка одличне сарадње наше две земље.

 

"Одржање добрих међусуседских односа и сарадња у региону је политика Републике Србије, што данас потврђујемо и потписивањем овог меморандума", закључио је Ердељан.

 

Директор Управе за дуван говорио је на првој Националној регулаторној конференцији – Будућност регулисаних тржишта у геополитичком хаосу, који организује Надзорни орган за регулаторне послове Мађарске (Supervisory Authority for Regulatory Affairs – SARA) у Матијас Корнивус колегијуму (Mathias Cornivus Collegium) у Будимпешти. Директор Ердељан учествовао је као панелиста у панел дискусији на тему Потенцијал сарадње у области регулисаних тржишта, заједно са представницима надлежних институција Мађарске, Аустрије и Италије.

 

Галерија