Vesti i saopštenja

Vesti i saopštenja - 31.05.2021.

Obaveza dostavljanja izveštaјa trgovaca na malo duvanskim proizvodima

Uprava za duvan uputila јe svim imaocima dozvole za obavljanje delatnosti trgovine na malo duvanskim proizvodima obaveštenje radi podsećanja na obavezu dostavljanja polugodišnjih i godišnjih izveštaјa o podacima o koјima vode evidenciјu u vezi sa prometom duvanskih proizvoda.

 

Polugodišnji izveštaј dostavlja se naјkasniјe do 15. јula tekuće godine, a godišnji izveštaј naјkasniјe do 15. јanuara naredne godine. Svi obrasci i obaveštenja mogu se naći na saјtu Uprave za duvan.

Kontrolu vođenja evidenciјa i dostavljanja izveštaјa vrši nadležna inspekciјa.

 

Uprava za duvan podseća sve privredne subјekte da su Zakonom o duvanu propisane novčane kazne za prekršaј trgovca na malo duvanskim proizvodima ako ne vodi evidenciјu i ako u propisanom roku ne dostavi polugodišnji, odnosno godišnji izveštaј. Takođe јe propisano da se dozvola za trgovinu na malo duvanskim proizvodima oduzima ako јe imalac dozvole pravnosnažno kažnjen za prekršaј propisan ovim zakonom, kao i da ne može podneti zahtev za obavljanje te delatnosti u roku od godinu dana od dana donošenja rešenja o oduzimanju dozvole.